Birgit Diepstraten – Goddijn, verbinder met woorden en ware interesse

Zo oprecht geïnteresseerd zijn – en dan vanuit die eindeloze interesse in mensen en hun verhalen de mooiste zinnen op papier krijgen. Birgit kan dat. Zo’n vrouw die met haar open blik uitnodigt tot het vertellen van je verhaal en zoveel enthousiasme in zich heeft – dat jij er ook een beetje van mag. Aanstekelijk enthousiasme heet dat.

Ze groeit op in een Leiderdorpse jaren ’30 woning met glas-in-lood en lang voordat ze bedacht heeft om later te gaan schrijven, begint ze al met heel veel boeken lezen. De Vijf, Arendsoog, de Dolle Tweeling – Birgit kruipt er helemaal in en naar de camping in Frankrijk gaat er natuurlijk een flinke stapel boeken mee. Woorden genoeg, maar als jong meisje is ze nog niet zo’n makkelijke prater als nu. Ze is verlegen en houdt zich wat op de achtergrond.

Totdat dit keurige ‘balletmeisje met de twee vlechten’ gaat voetballen: ze wordt spits in het allereerste meisjesteam van voetbalvereniging Meerburg. Het blijkt een schot in de roos: in het zwart-witte tenue ontstaan vriendschappen voor het leven en Birgit beleeft er een fantastische tijd. Ook de eerste zaadjes voor het schrijversvak worden geplant, voor het clubblad schrijft ze wekelijks een mooi wedstrijdverslag.

Er volgt een opleiding Facilitaire Dienstverlening (nu Facility Management) in Den Haag met interessegebieden voorlichting en communicatie en na nog een master aan de universiteit van Leiden gaat ze aan de slag als communicatieadviseur. Voor verschillende werkgevers doet ze de interne- en externe communicatie. Zo draagt ze bij de Belastingsamenwerking bijvoorbeeld bij aan een beter leesbaar aanslagbiljet, door het jargon in begrijpelijke taal om te zetten.

Voor de jeugdbescherming zet ze zich in om te laten zien wat een ontzettend mooi en goed werk deze hulpverleners doen en voor welke dilemma’s ze staan. Het blijkt een grote uitdaging om tegenwicht te bieden aan de negatieve berichtgeving, die er helaas ook is. In 2015 start ze haar eigen tekstbureau, naast het werken in loondienst, zodat ze meer schrijfopdrachten kan gaan doen. Ondertussen brengt ze twee mooie kinderen groot en vanaf 2022 is ze fulltime ondernemer.

Bij Tekstbureau Koning Bolo dus. Een bedrijfsnaam op een heerlijk bedje van nostalgie: beeld je Birgit als zesjarige in, op de bank naast haar oudere broer. Op vrijdagavond mogen ze samen het toetje, een bakje rijstepap, voor de televisie opeten. Koning Bolo staat aan: een serie over een koninkrijk waar er van ieder beroep maar één is. Als er iemand ziek is, dan neemt de koning tijdelijk die plek in. Of het nu de slager of de bakker is – hij maakt er het beste van en het zorgt voor hilarische momenten. Broer en zus smullen van de pap en de serie en Birgit weet al heel snel: als ik ooit mijn eigen bedrijf heb, dan heet het Koning Bolo.

Inmiddels interesseert Birgit zich als een ware Koning Bolo in zoveel verschillende mensen en branches. Zolang de ondernemer maar hart voor de zaak heeft – gaat haar pen aan de schrijf. En waar ze vroeger op een partijtje het liefst rechtsomkeert maakte bij het zien van een kamer vol kinderen, heeft ze er nu juist plezier in om met mensen in contact te zijn en ze aan elkaar te verbinden. Zowel op netwerkbijeenkomsten als online is Birgit niet te missen en inmiddels helpt ze haar klanten ook met zichtbaarheid op LinkedIn.

Ja, die vlechten van vroeger zijn niet meer. Integendeel: met regelmaat zet ze nu een helm op, om op haar BMW te gaan toeren. ‘Er gebeurt iets met mij als ik op die motor stap!’ Dat gaat over woorden als vrijheid, een gevoel van stoer. Vroeger met ijskoude handen – op Valentijnsdag bij hem achterop tóch naar Haarlem rijden om gezellig uit eten te gaan. Inmiddels met verwarmde handvatten, samen met haar man door het mooie Limburgse heuvellandschap of langs de Zeeuwse kust.

En dan is er nog een droom. Die van het schrijven van een eigen boek. Zo’n boek waar je in kunt verdwijnen, doorspekt met historische feitjes over de plek waar het zich afspeelt. In gedachten wandelt Birgit al door haar boek en totdat het zover is, doet ze voor klanten die een boek aan het schrijven zijn de redactie.

Birgit Diepstraten – Goddijn. Een mensen-mens met een gouden kroontjespen, waar je met gemak je verhaal aan vertelt. Geïnteresseerd in alle beroepen van het koninkrijk en daarmee middenin het leven!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag